![]() |
Muzlu Muska Tatlısı Tarifi Yapılışı
Muzlu Muska Tatlısı Tarifi - Muz Tatlısı Yapılışı - Muzlu Muska Tatlısı Malzemeleri
2 adet hazır yufka 4 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması 5 çorba kaşığı süt 1 adet yumurta Kızartmak İçin; 1,5 su bardak sıvıyağ Üzeri İçin; 2 çorba kaşığı pudra şekeri # İlk önce iç malzeme hazırlanır. Çukur bir kaba kakaolu fındık kreması konur, üzerine süt ilave edilir, malzemeler iyice karıştırılır. # İçine ince doğranmış muz katılır. Muzu ezmeden dikkatlice karıştırılır. # Yufkalar önce ortadan ikiye kesilir. Daha sonra 4 parmak eninde şeritler kesilir. # Şeridin ucuna hazırlanan muzlu malzeme konur, kenarı üçgen katlanır, üzerini saracak şekilde üçgenler katlanarak muska biçimi verilir. # Bütün şerit yufkalar aynı şekilde hazırlanır. Kızın yağa atılır, pembe renkte kızartılır. # Muzlu muskaların üzerine pudra şekeri serpilir, ılık olarak servis yapılır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.