![]() |
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi - Çilek Soslu Muhallebi Yapılışı - Çilek Soslu Muhallebi Malzemeleri
Malzemeler 1 kilo süt 4 yemek kaşığı tepeleme un 1 su bardağı şeker 1/2 paket kremşanti 1 kâse çilek Hazırlanışı Tencereye sütü, unu ve şekeri koyun, çırpma teli ile iyice çırpın. Ocağın altını yakın, dibini tutmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi soğuyunca ½ paket kremşanti ilave edin, mikser ile 5 dakika çırpın. Kâselere veya kuplara boşaltın, üzerine servisten hemen önce çilekli sos dökün. Çilekli sos: Çilekleri yıkayıp süzgüye koyun. Suyu süzülen çileklere, iki kaşık toz şeker ilave ederek blendırdan geçirin. Not: Kremşanti yerine 1 yemek kaşığı margarini ılık muhallebiye ilave edin, mikser ile 5 dakika çırpın. Nevin Musaoğlu |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.