ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Krem Şantili Kestane Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429944)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:19 AM

Krem Şantili Kestane Tarifi Yapılışı
 
Kestane Tatlısı - Şantili Kestane


Malzeme:

1/2 kg. kestane
2 çay bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1 paket kremşanti
1 bardak süt
1 tutam tuz
1 defne yaprağı

Yapılışı:

Defne yaprağı, tuz ve kestaneleri bir tencereye doldurup, soğuk su koyun. Yarım saat kadar kaynatın. Kabuklarını ve iç kabuklarını soyup, makinadan geçirip püre yapın. Bu pürenin üzerine toz şekeri ve sıcak sütü döküp, macun haline getirin. Bu kabı kaynar su dolu bir tencereye oturtup, koyulaşıncaya kadar pişirin. Sonra küçük kâselere alıp, buzdolabına kaldırın. Süt ile krem şantiyi hazırlayın. Servis yapmadan önce üzerine sıkarak süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.