ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bademli Kayısı Reçeli Tarifi - Bademli Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429932)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:21 AM

Bademli Kayısı Reçeli Tarifi - Bademli Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır
 
reçel tarifleri - kayısı reçeli tarifi




Bademli kayısı reçeli malzemeleri

1 su bardağı tuzsuz badem

1 kg kayısı

4 yemek kaşığı su

1 kg toz şeker


# Bademli kayısı reçeli hazırlanışı

Bademli kayısı reçeli: Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun. Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın.

Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın. Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.