![]() |
Mabeyn Tatlısı Tarifi Yapılışı
Osmanlı tatlısı - mabeyn tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler: 1 kilo baklavalık un 3 adet yumurta 2 su bardağı su 10 gram tuz Yarım kilo nişasta 400 gram tereyağı 1 kilo şerbeti için şeker 250 gram ceviz içi Hazırlanışı: Unu geniş bir yere ortasını açarak dökün. Yumurtanın sarısını, yağı ve unu açtığınız yere ekleyin. Tuz ve suyu da ekleyerek hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamur hazır hale gelince yarım saat bekletin. Hazır olan hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Daha sonra nişasta yardımıyla bu yuvarlakları çok ince olacak şekilde merdane veya oklavayla açın. Açtığınız yufkalardan birini düz bir yere yayarak daha önceden hazırladığınız çekilmiş ceviz içini bu yufkanın üzerine yaydırın. Çok ince oklava yardımıyla hamuru oklavaya sardırın. Sardıktan sonra oklavayı ortasından çekin. Mabeyin tatlısının şekil alacak şekilde bıçak yardımıyla oval kesin. Oval şekilde daha önceden yağlanmış tepsiye dizin. Fırına vermeden önce üzerine beyaz kağıt kapatın. Bunun nedeni tatlının hamuru ince olduğundan fazla kızarmaması içindir. Fırındaki tatlıyı pişirmeden önce şekeri bir kapa boşaltıp 1 litre suyla kaynatarak şerbeti hazırlayın. Fırından sıcak çıkardığınız tatlının üzerine sıcak olarak dökün. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.