![]() |
Fesleğenli Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı
Fesleğenli Şeftali Reçeli Tarifi - Fesleğenli Şeftali Reçelinin Yapılışı - Fesleğenli Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler: 1 Kg. sert şeftali 1 Kg.toz şeker 1 Adet limon 2-3 Adet karanfil 1 Dal fesleğen 1 Çay kaşığı vanilya Hazırlanışı: Şeftalileri soyup, küp küp doğrayın. Tencereye sırasıyla şeftalileri üzerine şekeri, limon suyunu ilave edip kısık ateşte şeker sulana kadar bekletin. Reçel kaynamaya başladıktan sonra 30-40 dakika hızlı ateşte pişirin ve üzerine çıkan beyaz köpükleri kaşık yardımıyla alın. Ocağın altını kapattıktan sonra karanfilleri, vanilyayı ve fesleğenide katarak kenarda soğumaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.