![]() |
Bohçada Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı
bohçada elma tatlısı nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bohçada elma tatlısı malzemeleri Hamuru için 250 gr yumuşatılmış tereyağı 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı süt 6 çorba kaşığı pudraşeker 3.5 su bardağı un İç harcı için 3 elma 1 tatlı kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı tozşeker 4’er çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi ve kuru üzüm Pişirmek için 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı Bohçada elma tatlısı hazırlanışı Elmaları rendeleyin ve şekeri ilave edip tencerede 7 dakika pişirin. Karışıma ceviz, tarçın ve üzümü ilave edip 3 dakika daha pişirin. Hamur için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekilde açın. Soğuyan elmalı karışımı yuvarlaklara paylaştırın. Hamurlara bohça şekli verin. Buzlukta 1 saat dondurun. Tencerede 25 dakika pişirin. Pişen bohçaları tencereden alıp pudra şeker serperek servis yapın. Bohçada elma tatlısı artık hazır, afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.