![]() |
Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı
Kayısı Reçeli Tarifi - Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Kayısı Reçeli Malzemeleri
Kayısı Reçeli Malzemeler * 1 kg çekirdeksiz Kayısı * 1,5 kg Şeker * 4 su bardağı Su * 1 adet Limon Suyu Hazırlanışı Kayısıları ortadan ikiye bölün. Reçeli kaynatacağınız tencereye şekeri ve suyu koyun. Su kaynamaya başladığında kayısıları ekleyin. Arada bir karıştırın. Reçelin kıvama gelmesine yakın limon suyunu ilave edin. Kıvamına geldikten sonra tencereyi ateşin üzerinden alın. Biraz soğuttuktan sonra reçeli kavanozlara doldurun. Tamamen soğuduktan sonra kapaklarını kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde bekletin. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.