![]() |
Basit Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Basit Hurma Tatlısı Tarifi - Basit Hurma Tatlısı Yapılışı - Basit Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır - Hurma Tatlısı Pişirme Süresi
MALZEMESİ 2 Su bardağı erimiş yağ 1 Su bardağı su 1 Çay kaşığı karbonat 1 Su bardağı çekilmiş ceviz Biraz tarçın Aldığı kadar un ŞURUBU 4 Su bardağı şeker 4 Su bardağı su 1/4 Limon suyu YAPILIŞI 1 Yağ su ve karbonatı karıştırınız. 2 Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapınız. 3 Ceviz kadar parçalar kopartarak kevgir üzerine bastırarak kabuk gibi yuvarlayınız. 4 Arasına ceviz tarçın karışımı koyarak rulo yapınız. 5 Açık kısmı yana gelecek şekilde aralıklı olarak yağlanmış tepsiye diziniz. 6 Orta ısıdaki fırında pişiriniz. 7 Fırından çıkınca hazırlanan şurubu ılık olarak üstlerine dökünüz. 8 Tatlı soğuduktan sonra servis tabağına alarak resvis yapınız. ŞURUBUN HAZIRLIĞI 1 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su ile 15-20 dakika kaynatınız. 2 1/2 limon suyu ilave ediniz bir taşım daha kaynatarak ateşten indiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.