![]() |
Çikolatalı Güllaç Tarifi Yapılışı
Çikolatalı Güllaç Tarifi - Çikolatalı Güllaç Yapılışı - Çikolatalı Güllaç Nasıl Yapılır - Çikolatalı Güllaç Malzemeleri
Malzeme: 1 su bardağı krema 2 su bardağı süt 150 gr çikolata 1 tutam fesleğen 15 gr Bizim Mutfak Kakao 4 adet güllaç yaprağı 20 gr beyaz çikolata 2 adet şeftali Bir miktar antep fıstığı Birkaç adet taze çilek Şurubu için : 1/2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. İnce dilimler halinde kesin. Çikolatayı rendeleyin. Şerbet için sos tenceresinde tozşeker ve suyu koyu bir kıvam elde edinceye kadar kaynatın. Ardından krema, süt ve fesleğeni ekleyerek kaynatmaya devam edin. Karışımı geniş bir tepsiye alın. Güllaç yapraklarını teker teker bu karışıma batırıp başka bir tepsiye yayın. Katların arasına şeftali dilimlerini dizerek üzerlerine rendelenmiş çikolatadan serpiştirin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. İsteğe göre küçük yuvarlak kalıplarla kesin. Buzdolabında bekletin. Üzerlerini beyaz çikolata, Antepfıstığı ve taze çileklerle süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.