ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429776)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:47 AM

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı
 
Karpuz Reçeli Tarifi - Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır - Karpuz Kabuğu Reçeli Malzemeleri




Karpuz Kabuğu Reçeli


Malzemeler

1 kg. kadar kalın karpuz kabuğu
1,5 kg. tozşeker
1 limon suyu

Hazırlanışı

Karpuz kabuklarını yıkayıp yeşil kısımlarını ince soyduktan sonra beyaz kısmını üçgen şekillerde doğrayıp haşlayınız. Daha sonra karpuz kabuklarını kireç suyuna koyup yarım saat kadar beklettikten sonra 5-6 kez yıkayınız. 1,5 kg. tozşekeri bir tencereye koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyduktan sonra kıvamlı bir şurup hazırlayınız. Haşladığınız karpuz kabuklarını içine atıp 2-3 saat kadar kısık ateş üzerinde kaynatınız. Tencereyi indirmenize yakın, 1 limon suyu da katıp 2-3 taşım daha kaynatınız. Sıcak olarak kuru kavanozlara boşaltıp soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapayınız. Serin bir yerde muhafaza ediniz. Gerektiği zaman servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.