ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zambak Reçeli Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429775)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:47 AM

Zambak Reçeli Tarifi Yapılışı
 
Zambak Reçeli Tarifi
Zambak Reçeli Yapılışı
Zambak Reçeli

Zambak Reçeli Tarifi

Hazırlama Süresi: 30 dakika

Pişirme Süresi: 45 dakika

Gerekli Malzemeler;

2 su bardağı tohumları çıkartılmış zambak

2 yemek kaşığı toz şeker

4 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Yapılış Tarifi;

1- Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın. Yaprakları ikiye bölerek küçültün. Sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirip derin bir kaba alın. Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin. Üzerini örterek iki gün bekletin.

2- Şeker ve 2 su bardağı suyu tenrecede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarın. Ağzını sıkıca kapatıp soğuyuncaya kadar ters çevirerek bekletin. Servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.