ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Reçel Nasıl Yapılır - Reçel Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429705)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:58 AM

Reçel Nasıl Yapılır - Reçel Yapılışı
 
Reçel Nasıl Yapılır - Reçel Yapılışı

Reçel Nasıl Yapılır

İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan ilki reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır.

. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. Endüstriyel reçel üretiminde son yıllarda yeni gıda işleme teknolojileri uygulanmaya başlanmış olup,pastörize dolum veya diğer ismi ile sıcak dolum (hot fill) olarak adlandırılan yöntemler sayesinde uzun raf ömrü,doğal bir tad ve görünüm,aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.