![]() |
Meyveli Altüst Tarifi - Meyveli Altüst Nasıl Yapılır
Meyveli Altüst Tarifi
Gereçler: 4 ananas dilimi, halka biçiminde 4 vişne 100 gr şeker 50 gr tereyağı, ya da margarin 50 gr kıyılmış fındık Hamur için: 2 yumurta, akları, sarıları ayırılmış 1/4 çay kaşığı vanilya esansı 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 100 gr pudra şekeri 100 gr un 1 çay kaşığı kabartma tozu 20 cm, çapındaki derin bir kek kalıbını yağlayıp, meyve dilimlerini yerleştirip ortalarına da birer vişne koyun. Hafif ateş üzerine koyduğunuz bir kapta yağ ve şekeri eritin. Kıyılmış fındıkları bu karışıma katın. İyice karıştırıp, meyvelerin üstüne boşaltın. Düzgün bir biçimde yayın. Yumurta sarılarını vanilya ile çırpıp, krem haline gelene dek tereyağını eritin. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırptıktan sonra, şeker ve yumurta sarıları karışımına ekleyin. Un ile kabartma tozunu eleyip, karışıma özenle yedirin. Hamuru kalıba boşaltın ve düzgün olarak yayın. Önceden ısıtılmış fırında sıkılaşıp, pembeleşene dek pişirin. Servis tabağına altüst edip, sıcak ya da soğuk olarak krema ile servisini yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.