![]() |
Balkabaklı Arnavut Boreği Tarifi Yapılışı
arnavut böreği - kabak böreği - kabaklı börek - balkabaklı arnavut böreği nasıl yapılır
MALZEMELER Hamur icin Un Tuz Su Sivi Yag Ic malzeme Balkabagi Seker YAPILIŞI Un Su tuz eklenerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir. Ve hamur 20-30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur portakal- mandalina buyuklugunde parcalara ayrilir ve oklavayla acilir. capi 15-20 cm olana kadar uzerine yag dokulur ve dinlendirilmeye birakilir. bu sekilde dinlenen hamur bir ortunun uzerinde elle sagindan solundan cekistirilerek cok rahat bir sekilde acilir.fazla yirtmamaya ozen gosterin ama yirtilmasida o kadar onemli degil. hamur zar gibi ince olur. baska bir tarafta rendelenmis balkabagina seker ilave edilip guzelce karistirilir ve acilan hamurun uzerine serpilir. ortunun karsilikli kenarlarindan tutulup hamur yuvarlanir ve bir tepsiye yuvarlak olacak sekilde konur. yuksek sicaklikta pisirilir ve afiyetle yenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.