![]() |
İspanaklı Ve Kaşarlı Gözleme Tarifi Yapılışı
Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme Tarifi - Ispanaklı ve Kaşarlı Gözleme Nasıl Yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler; - 4 adet hazır yufka - 250 gr. ıspanak - 1 küçük boy kuru soğan - 100 taze kaşar peyniri - sıvıyağ - tuz, karabiber Yapılışı; - Ispanağı 3-4 kez iyice yıkayarak doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvıyağla birlikte bir tencerede kavurun. Üzerine ıspanakları ilave ederek 3-4 dk. kadar pişirin. (Ispanaklar hafif çiğ kalacak) Üzerine tuz ve karabiberi dilediğiniz kadar serpin. - Kaşar peynirini rendeleyin. - 1 adet yufkayı tezgahınıza açın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirip yufkanın her yerine bulaşmasını sağlayın. Yufkayı her iki ucundan uçlar üstüste gelecek şekilde katlayın. Hazırladığınız ıspanaklı için bir yufkalık kısmını , yufkanın ortasına koyup elinizle kare olacak şekilde yayın. Ispanağın üzerine kaşar peyniri serpip yufkanın diğer kenarlarını üstüste katlayın. - Aynı işlemi diğer yufkalar için de uygulayın. - Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Tava kızdıktan sonra gözlemeyi koyarak altlı üstlü çevirerek üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Gözlemeniz servise hazır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.