![]() |
Alman Keki Tarifi - Alman Keki Yapılışı
Alman Keki Tarifi - Alman Keki Yapılışı - Alman Keki Malzemeleri
MALZEMELER: -4 yumurta -3 kahve fincanı şeker -1,5 su bardağı un -1 su bardağı patates nişastası -2 limon kabuğu rendesi -1 çorba kaşığı limon suyu (varsa 1- 2 damla limon esansı) -2 çay kaşığı kabartma tozu -1 paket vanilya -1 büyük paket margarin (250 gram, yumuşak) YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır. 2- Cam kasede yağ ile şeker krem haline getirilir. Yumurta sarıları, limon kabuğu rendesi ve limon suyu konur. 3- Yumurta akları çarpılıp kar haline getirilir; şekerli yağa katılır. 4- Un, patates nişastası, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp elenerek ilave edilir. 5- Kaşıkla karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. ÜZERİNE: Bir kasede 1 su bardağı pudra şeker 2- 3 çorba kaşığı sıcak su azar azar konup karıştırılır. Ezilmiş yoğurt kıvamına gelince, kalıptan çıkarılmış soğuk kekin üzerine dökülüp bıçakla yayılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.