Prof. Dr. Sinsi |
08-13-2012 02:38 AM |
Ankara Simiti Tarifi Yapılışı
Ankara Simiti - Simit Yapımı - Değişik Simit Tarifleri
açıklama & notlar
- Malzemelerdeki un, tuz ve maya oranına muhakkak dikkat edin. Temelde bütün hamur işlerinde aynı malzemeler kullanılmasına rağmen, farklı tür sonuçlar alınmasının sebebi bu oranlardır.
- Pekmezli su : Kıvam olarak su gibi, renk olarak koladan daha açık renli bir karışım olmalıdır.
içindekiler
- 1 kg simitlik un (un firmaları simit, tandır ve köy ekmekleri için farklı bir un üretiyorlar)
- 10 gr yaş maya (eğer kuru maya kullanacaksanız 5 gr, instant maya kullanacaksanız 3.3 gr - 1 çay kaşığı - ölçüsündedir)
- 15 gr tuz
- Su
- Üzüm pekmezi
- Simitlik susam (simitlik susam, beyaz susamdan biraz daha koyu renge sahip ve piyasalarda öyle satılıyor)
hazırlanışı
- Unu ve tuzu bir kaba koyun, ortasını havuz yapıp sıcak suda erittiğiniz mayayı ve aldığı kadar suyu ekleyip kulak kıvamına gelene kadar yoğurun.
- 15 dakika mayalanması için bekleyin ve hamurdan parçalar koparıp tezgahın üzerinde ince uzun bir şekilde yuvarlayın.
- Hamuru halka yapın ve iki ucunu birleştirip elinizle yuvarlayarak birleşme yerini kaybedin.
- Pekmezi ve suyu karıştırın. Hamurları pekmezli suyun içine batırıp, bir tepside duran susama bulayın ve 230 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
|