![]() |
Çikolatalı Haşhalı Kek Tarifi Yapılışı
Çikolatalı Haşhalı Kek Tarifi - Nasıl Yapılır - Çikolatalı Haşhalı Kek Malzemeleri
MALZEMELER: 1+1/4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz 1/3 su bardağı haşhaş 1 su bardağı şeker 110 gr oda sıcaklığında tereyağı 1/4 su bardağı 2 tane yumurta yarım su bardağı süt göz kararı damla çikolata (sıcak suda eritilmiş veye sıcak çikolata kullanıladabilir) YAPILIŞI: Unu, tuzu, haşhaşı ve kabartma tozunu karıştırıp bir kenarda bekletin. Yağı karıştırma kabın alın, 3-4 dakika çırpıcıda çırpıp krema kıvamına getirin,çikolata kırıntılarını sıcak suda eriterek ekleyip tekrar 2-3 dakika çırpın. Şekeri ekleyip 3-4 dakika çırpın, en son yumurtaları tek tek ekleyip her ekleyişte çırparak işlemi tamamlayın.Süt ve un karışımını 3 seferde, unla başlayıp unla bitecek şekilde çırpıcının en düşük hızında karıştırın. Orta büyüklükte bir kalıbı yağlayın, unlayın ve kek hamurunu içine alın.170 dereceli önceden ısınmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Kek iyice soğuyunca kalıptan çıkarıp servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.