![]() |
Çeşnili Grissini Tarifi Yapılışı
Çeşnili Grissini Tarifi
Çeşnili Grissini Yapılışı Çeşnili Grissini Çeşnili Grissini Tarifi (4 kişilik) Hazırlama Süresi : 60 dakika Pişirme Süresi : 45 dakika Gerekli Malzemeler; - 3 su bardağı un - 1 çay kaşığı toz şeker - Tuz - 1 çorba kaşığı toz maya - 1 su bardağı ılık su - 4 siyah zeytin - 3 dal taze soğan - 3 dal maydanoz - 3 dal dereotu - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 çorba kaşığı su Hazırlanış Tarifi 1. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Toz şeker, toz maya, tuz ve 1 bardak ılık suyu ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Top şeklinde kapatıp üzerine bıçağın tersi ile artı işareti çizin. Streç folyo ile üzerini kapatıp ılık ortamda iki misli kabarıncaya kadar en az 2 saat bekletin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. 1 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp taze soğanı soteleyin. Zeytini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Ayrı kaselere alın. 2. Hamuru üç eşit parçaya ayırın. Her birini merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Hamurun birine soğan ve zeytinli karışımı ekleyin. Katılaşması için gerekirse 2 kaşık un ilave edip tekrar yoğurun. İkinici hamura maydanozu, üçüncü hamura dereotunu ilave edip yoğurun. 3. Hazırladığınız çeşnili hamurların her birini 2 mm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın. 3 cm genişliğinde şeritler kesin. Şeritleri iki ucundan tutarak çevirip spiral şeklinde çubuklar hazırlayın. Her çubuğu ortadan ikiye kesip yağlı kağıtla döşenmiş fırın kalıbına yerleştirin. Ilık ortamda yarım saat bekletin. 4. Kalan 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık suyu küçük bir kasede karıştırıp hamurun üzerine fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Değişik peynirlerle birlikte sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.