![]() |
Sarımsaklı Ve Mozarellalı Pizza Tarifi Yapılışı
Sarımsaklı ve Mozarellalı Pizza Tarifi
Sarımsaklı ve Mozarellalı Pizza Yapılışı Sarımsaklı ve Mozarellalı Sarımsaklı ve Mozarellalı Pizza Tarifi (8 kişilik) Hazırlama Süresi : 45 dakika Pişirme Süresi : 20 dakika Gerekli Malzemeler; - 3 su bardağı un - 5 gr kuru maya - 1 çay bardağı ayçiçek yağı - 1 çay bardağı ılık süt - 1 tatlı kaşığı toz şeker - Yeterince ılık su, Tuz - 1 yemek kaşığı mısır unu Sosu için; - 6 domates - 1 yemek kaşığı domates salçası - 8 dal taze fesleğen veya - 1 çay kaşığı kuru fesleğen - Kekik - 3 diş sarımsak - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı toz şeker - Tuz, karabiber Üzeri için; - 300 gr mozarella - Fesleğen yaprakları 1. Unu derin bir kaba alın. Üzerini tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika mayalanması için bekletin. 2. Diğer tarafta sos için tüm malzemeleri sos tenceresine aktarıp 10 dakika kısık ateşte pişirin. 3. Mayalanan hamuru ikiye bölüp yuvarlayın. Üzerine mısır unu serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın. 30 cm çapındaki tepsiyi yağladıktan sonra hamuru yerleştirin. Üzerine sostan yayıp, mozarella dilimlerini yerleştirin. Fesleğen yapraklarını da serptikten sonra önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.