ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Brokoli Ve Kuşkonmazlı Patates Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429367)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:17 AM

Brokoli Ve Kuşkonmazlı Patates Tarifi Yapılışı
 
brokolili patates - kuşkonmazlı patates - fırında prokolili patates


Malzemeler:


4 iri patates (iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra, her biri çatalla birkaç yerinden delinmiş)

250 g brokoli

125 g kuşkonmaz

1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı

15 cl. (3/5 su bardağı) krema

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış)

bir tutam kırmızıbiber



Tarifi:


Brokolilerin saplarını uçtan çiçeklere kadar soyup, keserek çiçeklerini ayırın. Soyulmuş sapları verevine ince dilimleyin. Kuşkonmazları uçlarına kadar soyup, uçları keserek ayırın. Sapları ince doğrayın.


Brokkoli çiçekleri ve sap parçaları ile kuşkonmaz uçları ve sap parçalarını bir fırın kabına koyup, 2 çorba kaşığı su ekleyerek, kabın üstünü plastik filmle örtün. Kabı fırına verip, brokkolileri ve kuşkonmazları % 100 ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar (2 - 3 dakika) pişirdikten (pişme süresince 2 kez altüst edin) sonra, kabı fırından alarak, bir kenara bırakın.


Patateslerin üstüne bir fırçayla zeytinyağından sürüp, bir alüminyum folyo üstünde fırına vererek, % 100 ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Altüst edip, % 100 ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirdikten sonra, fırından alarak, keskin bir bıçakla uzunlamasına yarın ve bir servis tabağına yerleştirin. Kremayı ateşe dayanıklı bir cam kâseye koyup, tuzu ve karabiberi serperek, karıştırın. Kâseyi fırına vererek, kremayı % 100 ısıtılmış fırında 1 dakika ısıtın.


Bu arada patateslerin yarık yerlerine haşlanmış brokkoli ve kuşkonmazları doldurun. Kâseyi fırından alıp, kuşkonmaz ve brokkolilerin üstüne sıcak kremayı bir kaşıkla bölüştürün. Taze soğanları ve kırmızıbiberi de serpip, bekletmeden servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.