ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Buharda Tavuk - Buharda Pişmiş Tavuk Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429330)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:23 AM

Buharda Tavuk - Buharda Pişmiş Tavuk Tarifi Yapılışı
 
Buharda Tavuk - Buharda Pişmiş Tavuk Tarifi-buharda Pişmiş Tavuk Yapılışı

Akşam yemekleriniz için yanında haşlanmış patates ve brokoliyle servis yapabileceğiniz, buharda pişmiş tavuk tarifi



Buharda Tavuk


Malzemeler,
1 kilo tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kekik
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,
Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin.
Geniş bir kâsede; limon suyu, tuz, sarımsak, kırmızı biber, zeytinyağını iyice karıştırın.
Tavuk etlerini hazırladığınız sosa bulayıp yaklaşık 15 dakika bekletin.
Orta boy tencerenin içini kaynar suyla doldurup içine kekiği ekleyin.
Soslu tavuğu tencereyle aynı genişlikte kevgire yerleştirin.
Kevgiri tencerenin üzerine koyup, tencerenin kapağını kapatın.
Orta dereceli ateşte yaklaşık 1 saat, tavuk eti yumuşacık olana kadar pişirin.
Haşlanmış patates ve brokoliyle servis yapın.
Afiyet olsun.

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.