ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Tarçınlı Cevizli Pilav Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429287)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:31 AM

Tarçınlı Cevizli Pilav Tarifi Yapılışı
 
Tarçınlı Cevizli Pilav tarifi - Tarçınlı Cevizli Pilav nasıl yapılır



Malzemeler:

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 kase yemeklik doğranmış soğan

10 diş sarımsak (minik doğranmış)

2 Su bardağı pilavlık bulgur

Yarım çay kaşığı tarçın

1 buçuk litre kaynar su

Yarım su bardağı kıyılmış yeşil soğan

Yarım su bardağı ceviz içi

Karabiber

Tuz


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı:

Yağı bir tencereye koyun ve soğanları bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanarın pembeşemesine yakın sarımsakları ekleyin.Ardından bulguru ve biraz da tuz ekleyip 5dk daha kavurun ve tarçını ekleyip karıştırın. Tencereye suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Bulgur suyunu çekene dek, yaklaşık 15 dakika pişirin. Kıyılmış yeşil soğan ve karabiber ekleyip karıştırın. Pilavın tamamını bir servis tabağına alıp üzerine ceviz serpin. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.