![]() |
Kremalı Mercimek Soslu Kabak Tarifi Yapılışı
mercimekli kabak - kremalı kabak nasıl pişirilir - soslu kabak tarifi - mercimekli kabak
Malzemeler: 600 gr. derili somon flatosu 300 gr. kabak 1 çay kaşığı doğranmış maydanoz 2,5 çorba kaşığı tereyağı 100 gr yeşil mercimek 2 su bardağı tavuk suyu 1 adet soğan 1 adet havuç 150 gr. krema 2 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı sirke Zeytinyağı Defne yaprağı kekik Yapılışı: Mercimeği, havucu, soğanı, kekiği ve defne yaprağını biraz tuz ilave ederek tavuk suyunda pişiriniz. Kabakları yatay şeklinde ince ince doğrayınız. Dörde bölünmüş somon filatolarını derileri alta gelecek şekilde zeytinyağında kısa süre kızartınız ve ters çevirerek bir kenara bırakınız. Mercimekleri süzüp, bir tavada krema balsamik sirke ve soya sosu ile birlikte 5 dakika kadar pişiriniz. Kabakları tereyağında sarımsak ve maydanozla birlikte kızartınız, bir tabağa önce kabağı daha sonra da somonu ısıtıp üzerine yerleştiriniz ve etrafına da sosu ilave ediniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.