![]() |
Lorlu Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı
Lorlu Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi - Lorlu Zeytinyağlı Biber Dolması Yapılışı - Lorlu Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır - Lorlu Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri
MALZEMELER 500 GRAM TULUM LOR 1 BÜYÜK BAŞ SOĞAN DEREOTU NANE KEKİK 1 ORTA BOY DOMATES DOLMALIK BİBER,İSTENİRSE ARALARA BİRKAÇ DOMATES DOLDURABİLİRSİNİZ. 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI ARZU EDEN VARSA FESLEĞENDE İLAVE EDEBİLİR. HAZIRLANIŞI; * Dolmalık biberlerinin, çekirdeklerini çıkartıp dolma yapacak şekilde hazırlıyoruz. * Ayrı bir kabın içinde; tulum lor, çok ince ince kıyılmış 1 baş soğan, 1/2 demet dereotu ince kıyılmış, 1 domates küçük doğranmış, nane (taze yada kuru) olabilir. Kekik (kuru veyaz taze olabilir). 1 Çay bardağı zeytinyağı hepsi karışrırılır.iyice harmanlanınca,hazırladımız iç,dolmalık biberlere doldurulur. * Fırın tepsisi zeytinyağla yağlanır,biberler az aralıklarla tepsiye dizilir,180 derece fırında hiç su koymadan biberlerin üstü kızarıncaya kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.