ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kars Yöresel Yemekleri - Hangel Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429204)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:44 AM

Kars Yöresel Yemekleri - Hangel Tarifi Yapılışı
 
Kars Yöresel Yemekleri - Hangel Tarifi-Hangel Yapılışı-Hangel Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeleri: 1 kg. un, üç bardak su, bir tutam tuz, iki adet yumurta, bir baş soğan, 200 gr. Tereyağı, bir yemek kaşığı salça, bir kilo yoğurt, iki diş sarımsak.

Yapılışı: 1 kg. Una 2 yumurta ile bir tutam tuz ilave edilerek 1 kg. ile bir derin kaba kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğrulur. Daha sonra 5 veya 4 künde haline getirilir. Her bir künde yufka halinde açılıdır. Açılan yufkalar ağaç peşkun üzerinde bir bıçak ile el desteği ile kare şeklinde kesilir. Daha sonra kesilen kare şeklindeki hamurlar büyük bir kazan içerisine konan sıcak su, iki yemek kaşığı tuz, bir çay bardağı sıvı yağ ile pişirilir. Bu pişirme süresi yaklaşık 10–15 dakikadır.

Büyük kazan içerisindeki pişen kare şeklindeki hangeller büyük bir süzgeçten geçirilerek içi yoğurtlanmış bir tepsiye dökülür. Önceden hazırlanmış olan sarımsaklı yoğur ilave edilir. Daha sonra tereyağında pembeleşmiş soğanlar hangelin üzerine ilave edilerek servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.