![]() |
Kars Yöresel Yemekleri - Haşıl Tarifi Yapılışı
Kars Yöresel Yemekleri - Haşıl Tarifi-Kars Usulü Haşıl Yapılışı- Haşıl Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri : bulgur, su, yağ, sarımsaklı yoğurt. Yapılışı: kış yemeği için yapılan hazırlıklarda yöremizde haşıl için buğdaydan hazırlanan bulgur suda pişirilerek süzgeçten geçirilerek bir tepsiye dökülür. Eritilen tereyağı, sarımsaklı yoğurt üzerine dökülerek hazır hale getirilir. (Haşıl damak tadına göre, sarımsaklı yoğurt dökülerek yenileceği gibi, süt veya pekmez dökülerek de yenilebilir.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.