![]() |
Güveçde Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Kuru Fasulye Tarifi - Güveçde Kuru Fasulye Nasıl Yapılır - Güveçde Kuru Fasulye Malzemeleri
Güveçde Kuru Fasulye Malzemeler 2bardak kuru fasulye 3adet kuru soğan 2adet domates 2adet havuç 5diş sarımsak maydanoz 1bardak zeytinyağı 2adet kesme şeker Tuz Hazırlanışı Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatıp, ertesi gün başka suda haşlayın ve üzerinde biriken köpüğü kaşık yardımıyla ayırın. Soğanları ve havuçları temizleyerek halka şeklinde doğrayın. Domatesleri de kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın hepsi birer kapta hazır dursunlar. Zeytinyağının üçte birini güveç içinde kızdırıp soğan, sarımsak ve havuçları kavurun; soğanlar pembeleştiği vakit domatesi ekleyin. Haşladığınız fasulyenin suyunu süzüp soğuk sudan geçirin ardından güveç içine boşaltın. Şeker, tuz ve yeteri kadar sıcak suyu ekledikten sonra pişmeye bırakın. Pişen fasulyenin üzerine kalan zeytinyağını kıydığınız maydanoz ile beraber dökün, ılık olarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.