ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429168)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:50 AM

Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi Yapılışı
 
Sarma Tarifleri – Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi -Bulgurlu Pazı Sarma Yapılışı

Bulgurlu Pazı Sarma

Malzemesi:
1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz karabiber Üzeri için 2 bardak yoğurt 4 adet sarmısak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber

Tarifi:
• Pazı yapraklarını yıkayıp kaynayan suyun içine batırıp çıkarın.
• Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin.
• 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin.
• Üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz karabiber kuru nane pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin.
• Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın.
• Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın.
• Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın.
• Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın.
• Suyunu süzüp üzerine sarmısaklı yoğurt dökün.
• Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine ilave edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.