ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çerkez Tavuğu Tarifi - Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429061)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:40 AM

Çerkez Tavuğu Tarifi - Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır
 
ÇERKEZ TAVUĞU


Malzemeler ; 4-5 kişi için


1 adet Tavuk


2 dilim ekmek içi


3 su bardağı Ceviz İçi


Tuz, Kırmızı Biber



Hazırlanışı;

Temizlenmiş bir adet Tavuk, tuz katılarak haşlanır.


3 su bardağı Ceviz İçi, makinadan geçirilirek rendelenir, üstüne 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ilave edilir. Çok hafif ateşte, tahta bir kaşıkla ezilerek, yoğrulur. Yağı cıkmaya başlayınca, bir kaç kaşık tavuk suyu ilave edilerek karıştırılır. Ateşten indirilir ve süzgeçte yağı süzülür.


Cevize, ıslatılıp, suyu sıkılmış, parçalanmış 2 dilim ekmek içi katılır. Birlikte tekrar makinadan geçirilir. Tavuk suyu ilave edilir. Karıştırılır.


Haşlanmış tavuğun kemikleri ve derisi ayrılarak didiklenir. Hazırladığımız Ceviz İçi karışımı ile karıştırılır.


Arzuya göre ezilmiş sarımsak da ilave edilebilir.


Servis tabağına yerleştirdiğimiz Çerkes Tavuğunun üstüne süs olarak daha önce süzdüğümüz Cevizin yağı ilave edilir.


Afiyet olsun......




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.