Prof. Dr. Sinsi |
08-13-2012 01:50 AM |
Peynir Soslu İspanak Salatası
Peynir Soslu Ispanak Salatası
. ayıklanmış ve yıkanmış ıspanak[*]10 sap taze soğan[*]1 adet orta boy yeşil ekşi elma[*]150-200 gr. beyaz peynir[*]2 limonun suyu[*]1/2 çay bardağı zeytinyağı[*]1 yemek kaşığı elma sirkesi[*]Süslemek için ceviz kırığı, isteğe göre az miktarda kuru üzüm (ben yine sonradan akıl edebiliyorum üzümün güzel olabileceğini.)[/list]Yapılışı:
- yapraklarını saplarından ayırıp mümkün olduğu kadar ince doğrayın.
- Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın.
- Yeşil elmayı ince ince dilimleyin.
- Ispanak, taze soğan ve elma dilimlerini derin ve geniş bir kasede karıştırın.
- Beyaz peyniri ayrı bir kapta ufalayın. Üzerine limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını ilave edip çatalla iyice karıştırın.
- Ispanak, soğan ve elma karışımının üzerine peynirli sosu dökerek sos salatayla iyice karışana kadar karıştırın. Peynirin tuzu yeterli gelmezse damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz.
- Salatayı salata kaselerine paylaştırıp üzerine ceviz kırığı ve isterseniz kuru üzüm serperek süsleyin.
Öneri:- Salata yerine, et ve tavuk yemeklerinin yanında şık ve lezzetli bir garnitür olarak kullanabilirsiniz.
|