ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Şeftali Kebabi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428990)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:52 AM

Şeftali Kebabi
 
MALZEMESİ

1/2 Kg. az yağlı koyun kıyma,
1 Bağ kıyılmış maydanoz,
1 Kahve fincanı soğuk süt,
1 Diiim bayat ekmek,
1 Soğan rendesi.
Tuz, karabiber,
1 Adet kuzu veya koyun gömlek yağı.

YAPILIŞI

1.Sütle ekmek İçini ıslatınız,
2.Soğan rendesi, ekmek içi, kıyma, kıyılmış may*danoz, tuz ve karabiberi iyice yoğurarak orta par*mak boyunda yuvarlayınız,
3.Gömlek yağını 5-10 dakika sıcak suda bekletip soğuk su ile soğutunuz,
4.Köfteleri bir kere saracak şekilde parçalara ke*siniz.
5.Köfteleri teker teker sararak ızgarada kızartınız


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.