ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mısırlı Barbunya Piyazı Tarifi / Mısırlı Barbunya Piyazı Yapılışı / Tarifi Nedir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428981)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:53 AM

Mısırlı Barbunya Piyazı Tarifi / Mısırlı Barbunya Piyazı Yapılışı / Tarifi Nedir
 
Mısırlı Barbunya Piyazı Tarifi / Mısırlı Barbunya Piyazı Yapılışı / Tarifi Nedir

Malzemeler:

- 250 gr taze barbunya
- 1 kırmızı soğan
- 2 dal taze soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 2 yumurta
- 3 çorba kaşığı haşlanmış mısır
- 5-6 siyah zeytin
- 2 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- yarım limon
- tuz, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı:

Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve tuz ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alın soğumasını bekleyin.

Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovun. Maydanoz ve taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Ilıyınca kabuklarını soyup dilimleyin.

Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, kırmızı tozbiber ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp piyazın sosunu hazırlayın.

Barbunyayı derin bir kaseye alıp mısır, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve sosu ekleyip karıştırın. Yumurta dilimleri ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.