![]() |
Balıklı Rus Salatası Tarifi
Balıklı Rus Salatası Tarifi
1 kg. balık (levrek, kefal, palamut, yayın vs.) 1 soğan 4 defne yaprağı 1 çay kaşığı tane karabiber Tuz Rus salatası için : 2 yumurta sarısı 1,5 su bardağı zeytinyağ 2 limon 1 çay kaşığı toz hardal 2 haşlanmış patates 1 haşlanmış havuç ½ su bardağı iç bezelye 10 küçük salatalık turşu Balığı temizleyip; iki üç parçaya ayırıp, yıkayın Bir tencereye alıp suda haşlayın. Kaynayınca köpüğünü alın. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane karabiber ilave edin. Kendi suyunda soğumağa bırakın. Balığı küçük parçalara ayırıp servis tabağına alın. Tuz ve karabiber serpin. Mayonez yapıp tüm malzemeyide gereği şekilde kesip karıştırarak Rus salatasını hazırlayın.(4- 5 kaşık mayonezi, üzerini süslemek için en sona ayırın.) Balık etini, Rus salatası ile karıştırın. Üzerini ayırdığınız mayonez ve turşular ile süsleyip servise sunun AFiYeT OlSuN |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.