ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Püreli Kebap - Püreli Kebap Nasıl Yapılır - Püreli Kebap Tarifi Nedir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428899)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:07 AM

Püreli Kebap - Püreli Kebap Nasıl Yapılır - Püreli Kebap Tarifi Nedir
 
Püreli Kebap Tarifi


. kuzu eti
1 soğan
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
2 domates
4 biber
tane karabiber
sıvıyağ
tuz
su


Püresi için:
4 patates
2 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
tuz


Hazırlanışı :

Tencereye sıvıyağı alın.Sıvıyağın üzerine 300 gr.kuzu etini ilave edin.Üzerine 2 adet defne yaprağı ve tane karabiber ilave edin.Eti pişirmeye devam edin.1 adet soğanı yemeklik kesin.Tencereye etlerin üzeirne saoğanı ve sarımsaları ilave edin.2 adet domatesi ve 4 adet biberi küp olarak kesin.Etlerin üzerine domatesi ve biberleri ilave edin ve pişirimye devam edin.
Püresi için 4 adet domatesi haşlayın.Haşlanan patatesleri rendeleyin.Başka bir tencereye rendelnmiş patatesleri ilave edin.Üzerine 2.5 su bardağı süt ilave edi ve karıştırın.Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ilave edin ve sürekli karıştırarak püreyi pişirin.Servis tabağına püreyi ilave edin.Pürenin ortasına kuzu etleini ialve edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.