![]() |
Urfa Usulü Kazan Kebabı Tarifi Yapılışı
Urfa Usulü Kazan Kebabı Tarifi - Urfa Usulü Kazan Kebabı Yapılışı - Urfa Usulü Kazan Kebabı Malzemeleri - Kazan Kebabı
Malzemeler 300 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet sivri biber 1 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası yarım tatlı kaşığı biber salçası tuz, karabiber, isot 4 adet büyük boy patlıcan 5 adet domates (Tabi acılığını ve miktarını siz artırabilirsiniz ben fazla acı yiyemiyorum) Hazırlanışı İlk iş soğanı ve domatesi rendeleyin. Biberi incecik kıyın. Kıymayı ,salçayı,tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Patlıcanları 2 parmak boşluk kalacak şekilde kesin ama koparmayın.Aralarına kıymalı içi koyun. Daha sonra domatesleri de aynı şekilde kesin ama koparmadan içlerine kıymalı harcı koyun.İç harç bitene kadar bu işlemi yapın.Tencereye ilk patlıcanları koyun üstüne domatesleri yerleştirin.Sebzeler için üstüne biraz tuz serpin.Yarım su bardağı su dökün kısık ateşte 1 buçuk saat patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.Sebzenin suyuyla pişiyor.Benim gibi fırın yemeği seviyorsanız 200 derecede patlıcanlar yumuşadıkça kaşıkla üstüne basarak pişirebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.