ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428845)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:16 AM

Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir
 
Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir

Malzemeler:


4 adet avokado

1 yemek kasigi limon

1 yemek kasigi zeytinyagi

1 adet acibiber tursusu

1 dis sarmisak

1 adet taze sogan

1 yemek kasigi taze kisnis

Tuz, karabiber


Hazırlanışı:


Avokadolari ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çikarin. Içlerini bir kasikla çukur bir kaba çikarip, bir çatalla hafifçe ezerek lapa haline (ama çok yumusak olmamalidir) getirin.

Daha sonra limon suyu, zeytinyagini, ince ince dogradiginiz aci biber tursusunu, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis taze sogan ve taze kisnisi ekleyip karistirin.

Tuz ve karabiber ile tatlandirdiktan sonra karisimin üstünü örtüp, aci sivribiber tursusunun tadini ezmeye iyice vermesi için en az 3 saat bir kenarda bekletin. Oda sicakliginda servis yapin



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.