![]() |
Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı
Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Tarifi - Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Yapılışı - Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Pişirme Süresi
Malzemeler : Kuzu kuşbaşı 500 Gr Komili Riviera zeytinyağı 6 Yemek Kaşığı Çarliston biber 4 Adet Sivribiber 4 Adet Domater 3 Adet Arpacık soğan 20 Adet Un 1 Yemek Kaşığı Salça 1 Yemek Kaşığı Kekik 1 Yemek Kaşığı Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı Tuz - karabiber Su 2 Su Bardağı YAPILIŞI: 1- Kabuğu soyulmuş 2 adet domatesi küp küp doğrayınız. 2-Çarliston ve sivribiberleri ayıklayıp - doğrayınız. Yapraklarını yerleştirin. 3- 4 yemek kaşığı Komili Riviera zeytinyağı bir tencerede kızdırıp etleri kavurunuz. 4- Etler rengini alıp - suyunu çekince - soğanları ekleyip - pembeleşinceye kadar kavurunuz. 5- Doğranmış biberleri ekleyip - sote ediniz. 6- Un ve salçayı ekleyip - kokusu gidene kadar pişiriniz. 7- Sıcak suyu - doğranmış domatesleri - kırmızıbiberi - kekiğinin yarısını - tuz ve karabiberi ekleyip - etler yumuşayıncaya kadar kaynatınız. 8- Kalan 1 adet domatesi dilimleyiniz. 9- Bir tavada 2 yemek kaşığı Komili Riviera zeytinyağı kızdırıp - domates dilimlerini ve kekiğin kalan yarısını birlikte sote ediniz. 10- Servis tabağına aldığınız kekikli soğanlı kuzu kebabını - kızarmış kekikli domatesler ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.