![]() |
Tepside Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
Tepside Patlıcan Kebabı Tarifi - Tepside Patlıcan Kebabı Yapılışı - Tepside Patlıcan Kebabı Malzemeleri
Malzemeler 1kg uzun patlıcan 500g kıyma 3-4 domates 6-7 yeşil biber tuz, karabiber, toz kırmızı biber Hazırlanışı Uzun patlıcanları 2 parmak kalınlığında doğruyoruz(Adanada genelde topak patlıcan olduğu için öyle yazdım).Yalnız patlıcanlar soyulmayacak.Kymanın içine tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi katıp iyice yoğuruyoruz.Sonra, yağlanmış tepsiye patlıcanların arasına göz kakarı büyüklükte kıyma sıkıştırarak güzelce diziyoruz.Diziliş şekli resimde de görünüyor.Üzerine boyuna dilimlenmiş domates ve biberleri de diziyoruz.ben tepside boşluk kaldığı için birkaç tane soyulmuş tüm soğan da koydum, soğan sevenler yapabilir.Bu şekilde 200 derecede yarım saat kadar yada piştiğini kontrol ederek pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.