ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yufkalı Tas Kebabı Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428627)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:53 AM

Yufkalı Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
 
Yufkalı Tas Kebabı Tarifi - Yufkalı Tas Kebabı Yapılışı - Yufkalı Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Yufkalı Tas Kebabı Malzemeleri



Malzeme :
1 kilo koyun eti,
4 çorba kaşığı sade yağ,
2 baş soğan,
3 domates ya da 1 çorba kaşığı domates salçası,
3 bardak su,
tuz,
yeterince yufka..

Yapılışı:
1- Kuşbaşı etler tas kebabı haline geldikten ve soğuduktan sonra yufka sarıp sahanda pişirmek suretiyle yufkalı tas kebabı elde edilir.
2- Yalnız bu kebabın lezzetli olması için yufkayı üç kat olarak hazırlamak ve iki avuç içi boyunda kestikten sonra içine tas kebap halindeki et parçalarını iyice yaymak, yufkayı bohçe gibi alttan üste katlamak lazımdır.
3- Üç katlı yufkanın her katı arasına yumurta sürülürse yufkaların birbirine yapışması önlenmiş olur.
4- Bohça halindeki yufkalı kebapları, nebati yağı kızdırılmış olan tavaya ikişer ikişer atın her iki taraflarının da kızarmasını sağlamak için uzun bir çatalla çevirmek iyice kızarınca da iki parçayı çıkarıp tavaya atmak suretiyle tüm yufkalı kebapları kızartmak mümkündür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.