![]() |
Ceşitli Kokteyler
Ceşitli kokteyler
Bahama Adasi MALZEME: Kivi şurubu 3 cl Muz 1 adet Muz şurubu 1 cl Limon suyu 1 cl Portakal suyu 5 cl Kivi 1 adet Buz 5 küp YAPILIŞI: Kivi şurubu, muz şurubu, portakal suyu ve limon suyunu derin bir kaba alın. Kivi ve muzu ilave edin. 5 adet buz katıp, mikserden geçirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın. (1 kişilik) CITRINE MALZEME: Hindistancevizi kreması 2 cl Muz 1/2 adet Portakal suyu 6 cl Greyfurt suyu 6 cl Şeker şurubu 2 cl YAPILIŞI: Muzu doğradıktan sonra blendırdan geçirin. Hindistancevizi kreması, portakal suyu, greyfurt suyu ve şeker şurubunu ekleyin. Shaker'da karıştırıp soğuttuktan sonra, bardağa doldurarak servis yapın. (1 kişilik) IRISH COFFE MALZEME: Filtre kahve 8 cl. Kahverengi şeker 2 kaşık Taze krema YAPILIŞI: Filtre kahveyle kahverengi şeker capuccino makinesinde şeker eriyene kadar ısıtılır. Üzerine taze krema rendelenmiş çikolata konularak servis edilir. KAVUNLU COOL MALZEME: Kavun 1/2 adet Tozşeker 1/2 su bardağı Su 1,5 su bardağı Limonata 4 su bardağı Limon 1 dilim Portakal 1 adet Kavunlu votka arzu edilirse Buz arzu edilirse YAPILIŞI: Kavunu ve portakalı soyup dilimleyin. Kevgirden bastırarak geçirip, suyunu bir kapta toplayın. Üzerine yarım su bardağı tozşeker ve ılıttığınız bir buçuk su bardağı suyu ekleyin. İyice karıştırın. Önceden hazırladığınız limonatayla karıştırarak 1 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce, buzu plastik bir kapta, plastik havan tokmağıyla döverek iyice ufalayın. Bardaklara eşit olarak paylaştırın. Dilerseniz 6 kapak kavunlu votka ekleyin. Bardağın kenarını limon dilimi ile süsleyip, servis yapın. (6 kişilik) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.