ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Meyve Ve Sebze Kokteylleri Hakkında Bilmediklerimiz (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428534)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:39 AM

Meyve Ve Sebze Kokteylleri Hakkında Bilmediklerimiz
 
Meyve ve sebze suları neden yararlıdır?

Çiğ olarak hazırlandığından besin değerlerini olduğu gibi muhafaza eder, vitamin ve oligo-elementler açısından hiçbir kayba uğramazlar.

Gerekli ekipman.

Taze meyve ve sebze suyu elde etmek için öncelikle bir mutfak robotuna ihtiyacınız var. Robot sayesinde farklı malzemeleri bir arada, çoğu zaman kabuğunu soymadan kullanabilir, elde ettiğiniz karışıma yoğurt ekleyebilir, kıvamı koyu olan sebze veya meyve pürenizi sulandırabilirsiniz. Robota atmadan önce ananas ve avokado gibi ürünlerin kabuğunu soymayı; erik, kayısı ve şeftalinin çekirdeğini çıkartmayı ve hepsini minik parçalara bölmeyi unutmayın!

İşin püf noktası.

Meyve ve sebze kokteyllerini tuz, karabiber, kırmızı biber, light yoğurt, light krema, çeşitli baharatlar, birkaç damla limon suyu ve buz ekleyerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Mevsimlere sadık kalın!

Meyve ve sebze kokteyllerini, mevsimin en taze ürünleriyle hazırlamaya özen gösterin. Turfanda satılan hormonlu ürünler yerine, doğal yöntemlerle üretilen, biyolojik ürünleri tercih edin.

Şeker yerine bal.

Meyve suları yeterince şeker içerir; fazladan şeker eklemenize gerek yok; çok ekşi olanları az miktarda pudra şekeriyle tatlandırabilirsiniz. İdeali, şeker yerine besin değeri yüksek olan baldan yararlanmanız.

Şık sunumlar.

Kokteyllerinizi yuvarlak kesilmiş limon, portakal ve salatalık dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Bazen tek başına bir çift kiraz, birkaç çilek veya bir salkım frenküzümü de dekoratif olabilir. Limon ya da portakal kabuğundan güller yapabilir, maydanoz ve taze nane yaprağının yeşilinden renk açısından yararlanabilirsiniz. Havuç kokteyli için ince kesilmiş havuç, kereviz sapı ya da tarçın çubuğu da ilginç bir detay. Genellikle limonata bardağı tarzı bir bardakta, karıştırıcı eşliğinde sunulan vitamin deposu kokteyllerinize, çeşitli şekillerde dondurulmuş buz parçacıklarıyla da şıklık katabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.