Prof. Dr. Sinsi |
08-13-2012 01:47 AM |
Mantardan İşkembe Çorbası Tarifi - Mantardan İşkembe Çorbası Yapılışı, Tarifi Nedir
Mantardan İşkembe Çorbası
.5 yemek kaşığı un[*] Yarım fincan sıvıyağ[*] Çok küçükse 7-8 adet, büyükse 3 adet istridye mantarı[*] 2 diş sarımsak[*] 1 fincan sirke[*] 1 çay kaşığı toz kırmızı biber[*] 1 yemek kaşığı tereyağı[*] 2 su bardağı et suyu[/list]hazırlanışı
- İstridye mantarlarının sapını atıp geri kalanı küçük küpler halinde doğrayın.
- Meyane yapmak için küçük bir çorba tenceresine sıvı yağı koyun, kızınca unu ekleyin ve hafif rengini değiştirip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Et suyunu ekleyin, kaynayınca doğradığınız mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyu yoğunlaştığı zaman bir miktar sıcak su ekleyin ve kıvamını ayarlayın.
- Bir tavada tereyağını iyice kızdırın ve kırmızı biberi ekleyin, ocaktan alın.
- Sarımsakları bir miktar tuzla ezin ve sirkeyle karıştırın.
- Çorbayı tabaklara koyun. Üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin. En son olarak sarmısaklı sostan arzu ettiğiniz miktarda ekleyin.
alıntıdır
|