![]() |
Sütlü Karnabahar Çorbası Tarifi - Sütlü Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır -Tarfi Nedir
Sütlü Karnabahar Çorbası Tarifi
.k. zeytinyagi * 1/2 c.k. kisnis * 1/2 c.k. kimyon * 1/2 c.k. paprika * 50 g rendelenmis kasar peyniri * Biraz tuz, karabiber * Bir kac dal taze kekik Yapilisi: 1. Teflon bir tavaya yagi alip kizdirin, sogani ekleyip seffaflasincaya kadar soteleyin. Patates ve karnibahari tencereye ekleyip bir kac dakika daha kavurmaya devam edin. 2. Tavuk bulyonu suda cozdurup tencereye ekleyin. Baharatlari ve sutu de tencereye ekledikten sonra atesi yukseltip kaynamaya birakin. Corba kaynamaya baslayinca altini kisin ve tum sebzeler yumusayincaya kadar (~30 dk) pisirin. 3. Sebzeler pistikten sonra corbayi puruzsuz olana kadar blendirdan gecirin. Eger corbaniz cok kati olursa biraz daha su ekleyerek kivami yakalayabilirsiniz. 4. Kasar peyniri ve kekik dallari ile susleyip sicak sicak servis yapin. Afiyet olsun! Dilerseniz tavuk bulyon yerine gercek tavuk suyu kullanabilirsiniz, su miktarini ona gore ayarlamaniz yeterli! 7-8 kisilik |
Sütlü Karnabahar Çorbası Tarifi - Sütlü Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır -Tarfi Nedir
Sütlü Karnıbahar Çorbası Tarifi
http://www.oktayustam.com/images/tar.../karna-(2).jpg Malzemeler : 1 kase karnabahar 1 patates 1 soğan 1 çorba k. tereyağı 2 diş sarımsak 1 su b. süt 1 tutam dereotu Sade organik tuz Su Hazırlanışı 1 adet soğanı yemeklik kesin.1 adet patatesi ve karnabahar parçasını ince olarak kesin.Üzerine 1 su bardağı süt ve sıcak su ilave edin ve çorbayı pişirin. Çorba piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirin. Çorbayı servis tabağına alın ve üzerine ince kesilmiş olan dereotunu ilave edip servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.