![]() |
Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı
tavuk suyu ile yapılan çorbalar - çorba tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 Adet tavuk göğsü 1 Çay bardağı pirinç 6 Su bardağı su 2 Adet büyükçe domates 1 Tatlı kaşığı domates salçası 2 Yemek kaşığı tereyağ Tuz Hazırlanışı: Tavuğun göğsü bir tencerede pişirilir. Daha sonra pişen tavuk göğsü bu sudan çıkartılır ve içerisine 1 çay bardağı pirinç ilave edilir. Ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen tavuk göğsü didilerek tencereye atılır. Ayrı bir tavada tereyağ ile rendelenmiş domates ve salça kavrulurak üzerine 1 çay kaşığı kuru nane dökülür, karıştırılır ve ocaktan alınır. Yapılan bu sos çorbanın üzerine dökülür.Sıcak olarak servis yapılır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.