ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Şalgam Çorbasi (Sivas) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428404)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:00 AM

Şalgam Çorbasi (Sivas) Tarifi
 
ŞALGAM ÇORBASI (SİVAS)

MALZEME:
İri şalgam 5-6 baş
Bulgur veya pirinç 1 kase
Tereyağı-margarin 2 çorba kaşığı
Kıyma 100 gr.
Kuru soğan 2 adet

YAPILIŞI:
İri şalgamdan 5-6 baş alınır, iri göz rendeden geçirilir. İstenirse tuzla ovularak (kekre) acı suyu giderilir. 1-2 çorba kaşığı saya yağı, 1-2 baş doğranmış soğan sokarıcı yapılır. Arzuya göre kıyma, kuşbaşı et, kemikli kavurma hangisi varsa 1-2 litre kaynayan suya sokarıçla birlikte 1 kase dolusu bulgur veya pirinç, et hepsi bir arada kaynatılır. Bulgur pişmek üzere iken rendelenmiş şalgamlar atılır. O da pişince ateşten indirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.