ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Yayla Corbasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428400)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:01 AM

Yayla Corbasi
 
http://img.blogcu.com/uploads/lezzet...400_x_300).jpg


6 kap su
1 paket beef bulyon
1/2 kap pirinc, yikanmis
2 kap yogurt
1/2 kap sut
1 yumurta sarisi
1/2 kap un
2 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi kuru nane
Tuz

Buyuk boy tencerede, once suyu kaynatin, sonra icine pirinc, tuz ve bulyonu katin. Orta isida pirincler pisene kadar kaynatin.

Bu arada cukur bir kabin icinde yogurt, sut, yumurta sarisi ve unu kucuk bir cirpici ile karistirin. Pirinci pisen sudan bir kepce alarak bu karisima koyun, karistirin ve yavas yavas tencereye bosaltin. 10 dakika daha pisirin.

Kucuk bir tavada tereyagini eritin. Naneyi ilave edin, karistirin, kabarinca corbanin uzerine dokun. Sicak sicak servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.