![]() |
Şiveydiz Çorbası Tarifi..Şiveydiz Çorbası Tarifi Nedir..?
. kuşbaşı et 500 gr. yeşil sarmısak 250 gr. yeşil soğan 6 bardak su 1 bardak nohut 4 bardak yoğurt 1 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı sıvıyağı Haspir Kuru nane Tuz
Tarifi: • Sarmısak ve soğanları temizleyip, yıkayın. • Yan yan, iri iri doğrayın. • Haşlayın ve süzün. • Etleri, 6 bardak su ve nohutla birlikte iyice pişirin. • Sarmısak ve soğanları içine atın. • Tuz serpin. • Yoğurtla unu çırpın. • Kaynamakta olan karışıma yavaş yavaş karıştırın. • Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. • 15 dakika sonra altını kapatın. • Yağda nane ile haspiri çevirin. • Çorbanın üzerine dökün. • Sıcak sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.