![]() |
Harira Çorbası Tarifi / Harira Çorbası Yaplışı / Harira Çorbası Tarifi Nedir
. Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın.[*]Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin. [*]Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin. [*]Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın. [*]Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin. [*]Tavayı ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin. [*]Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin. [*]Limon suyunu ve maydanozu ekleyin. Limon dilimleri ve dilerseniz hurma ile servis yapın.[/list] |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.